19. 5. 2012

Reštaurácia pri Synagóge

Milí nadšenci gastronómie !
Recenzie na tejto stránke nepíšeme len tak z dlhej chvíle alebo preto, aby sme urážali  či nebodaj dehonestovali podnikateľské zámery. Fungujeme preto, aby sme Vám priblížili podniky, do ktorých sa oplatí vstúpiť a nechať tam svoje peniaze. Prácu druhých si vážime, no nič nie je horšie ako keď za svoje ťažko zarobené peniaze nedostanete kvalitu a štandard, na ktorý máte nárok. A preto nám dovoľte aj prostredníctvom nasledujúcich riadkov priblížiť ďalšiu reštauráciu.
Úroveň reštauračných zariadení rok od roka stúpa a s tým sa priamo úmerne zvyšujú sa nároky na personál či štandard poskytovaných služieb. Každý chce ponúknuť svojim zákazníkom len to najlepšie, no nie každému sa to podarí. V Trenčianskej Reštaurácií pri Synagóge to však vedia. A sakramentsky! Ak pochádzate z Trenčianskeho kraja alebo máte naplánovanú pracovnú cestu či výlet do Trenčína, určite sa tam zastavte. Budete odchádzať s fantastickým pocitom a dlho budete na nich v dobrom spomínať.
interiér reštaurácie (zdroj: restauracia pri synagoge.sk) 
(zdroj: restauracia pri synagoge.sk)
(zdroj: restauracia pri synagoge.sk)
Reštaurácia pri Synagóge nachádza v širšom centre mesta s výbornou parkovacou dostupnosťou. Domáci ju poznajú aj pod názvom "Porto", pretože Reštaurácia pri Synagóge nahradila bývalú Reštauráciu Porto. V Porte sa na "Trenčianske pomery" varila menej všedná, nazvali by som ju stredomorská kuchyňa. Krevety, morské živočíchy a ryby nahradili rovnako kvalitné a čerstvé lokálne suroviny, ktorými si podnik získal jednoznačne viac fanúšikov. Koncept reštaurácie preto možno označiť za moderný a progresívny. Reštauráciu nie je z ulice moc dobre vidno, uvidíte len svetelnú tabuľu Plzeňského prazdroja s jej nápisom a kúsok tmavej terasy. Avšak po vstupe dnu sa ocitnete ako keby na inom mieste. Útulný, komfortný a vzdušný interiér, pohodová hudba a všímavá obsluha. Tú treba naozaj pochváliť, predovšetkým čašníka. Po dlhej dobe som opäť stretol človeka, ktorého práca baví, ktorý ňou žije, to čo robí, robí s láskou a je skutočný odborník, za čo mu ďakujem.
My sme sa usadili vonku na terase, ktorú Vám v letných mesiacoch odporúčame využiť. Jedálny lístok je krátky, čo je prvým dôkazom, že suroviny z ktorých sa varí sú skutočne čerstvé. Každý si z neho určite vyberie. Ceny na regionálne pomery nie sú najnižšie, no nebudete ľutovať. Vezmite tam priateľku na výročie, milenku na dobrú večeru, či partnera s ktorým idete na biznis obed. Nebudete ľutovať a dozaista sa Vám to vráti ;-)!

Predjedlo sme si vybrali len jedno. Osobne ma v ponuke zaujal Hummus so šalotkou, olivami a pita chlebom, pretože tento pokrm som už dlho nikde nevidel a jednoducho som naň v tej chvíli dostal chuť :-) Chuť Hummusu bola veľmi dobrá, na moje pomery menej korenistá a pita chleba nebol žiadny polotovar. Sklamali jedine olivy z konzervy a nakrájaná šalotka, ktorej význam som akosi nepostrehol.

Ako hlavný chod sme si vybrali bravčovú panenku v bylinkovej kruste s demi - glace omáčkou a opekanými zemiakmi. Ďalšie jedlo bol US Texas rump steak, cherry omáčka so zeleným korením a opekaná paprika. Hlavné jedlá boli perfektné. Špičkové mäso, či už bravčová panenka krásne medium rare pripravená, žiadny falošný demi - glace zo sáčka, ba dokonca aj opekané zemiaky neboli polotovar a dovolil by som si tvrdiť, že boli skoré, jarné. Rump steak o hmotnosti 300g bol rovnako tak výborný. Opäť nešetrím chválou, ale v tomto podniku to kuchári sakramentsky vedia a o nič Vás neukrátia. Fakt nebíčko v papuli.
Aj keď by sa to možno nezdalo, no nechali sme si miesto aj na dezert :-) Z ponuky sme si vybrali kávovú panna - cottu s karamelom. K tomu sme si dali a espresso značky Piazza d´Oro. Poviem Vám, že kávovú panna - cottu s karamelom a espresso som jakživ nekombinoval, ale bola to kombinácia chutí ako žiadna iná. Smotanová chuť dezertu s miernym kávovým nádychom, do toho sladkosť karamelu a výrazná sila espressa... Dovi - dopo!
Bez dlhých rečí na záver. Trenčín nie je už len mestom módy, nákupov či hokeja. Táto reštaurácia to fakt myslí vážne a ide si za svojim. Presne vie, čo robí a možno ani nebudete chcieť a dostane sa Vám pod kožu. Vysoký štandard, krásne prostredie, vynikajúce jedlá a pozorná obsluha robia toto miesto veľmi výrazným bodom na reštauračnej mape západného Slovenska. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára