31. 1. 2012

Domáci mandľový cheesecake s vanilkou a pomarančovou kôrou

Domáci mandľový cheesecake s vanilkou a pomarančovou kôrou

Suroviny : 500g tvarohu, 250g kyslej smotany, 50g masla, 1 vajce, 120g keksov, 50g mandlí, 2 PL hladkej múky, 150g cukru, vanilka, pomarančová kôra. 
Pracovný postup : Kekse s mandľami rozdrvte v mixéri na jemnú hmotu. Prilejte k nim roztopené maslo a nezabudnite na štipku soli. Medzičasom si formu na pečenie vystelte mastným papierom na pečenie a hmotu rovnomerne utlačte vo forme. Tvaroh, kyslú smotanu, vajce a múku rozmixujte v mixéri. Nezabudnite dochutiť podľa potreby vanilkou a pomarančovou kôrou. Kto má k dispozícií vanilkový lusk, ten si môže byť istý úžasnou chuťou koláča. Zmes vylejte na keksovú hmotu a pečte v rúre 45 minút na 150 stupňov. Po upečení ho nechajte pár minút vychladnúť a potom ho vložte na pár hodín do chlaničky. Krájajte nožom namočeným v horúcej vode. Zabránite tak lepeniu a deformácií koláča. Cheesecake si môžete dopriať aj s ovocím alebo pečenými figami. Konzumujte pomaly a vychutnávajte si ho v spoločnosti Vašich najmilších. S týmto dezertom zaručene urobíte dojem ! Dobrú chuť ;-) 

1 komentár:

  1. Tohle není cheesecake,ale obyčejnej tvarohovej dort,cheesecake se připravuje ze sýru! nejlépe philadelphie...děláte chytrý přitom víte prd,co taky čekat od slováků,že...

    OdpovedaťOdstrániť