31. 1. 2012

Inšpirácia z "barovej biblie"





V predchádzajúcom príspevku sme si povedali zopár informácií o využití citrónovej trávy v studenej kuchyni. Avšak táto zázračná rastlina sa nestratí ani v nápojovej gastronómií.
Je tomu už približne rok čo som dostal k narodeninám od svojej priateľky novodobú slovenskú barovú bibliu "Paparazzi bar book". Spoluautor Stan Vadrna, kapacita vo svojom obore a veľký človek, ktorý ako jeden z prvých zvýraznil naše malé Slovensko na svetovej mape bartendingu sa v nej zmieňuje, ako ho kedysi lákalo macerovanie rôznych bylín a surovín v alkohole. Nechal som sa inšpirovať. A tak som spojil švédsku Absolut vodku s Thajskou citrónovou trávou. Chlad a teplo. Sneh a horúce lúče slnka... toto sú kontrasty severskej a ázijskej krajiny. Ak Vás zaujíma aký bude výsledok spojenia prémiovej vodky s osviežujúcou citrónovou trávou, môže sa o tom presvedčiť na vlastné chuťové bunky 18.2.2012 na 4. reprezentačnom plese spoločnosti Reprogas s.r.o. My tam budeme ! A vy ? ;-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára