Tento blog je venovaný gastronómii. Budeme sledovať najnovšie trendy a inšpirácie zo sveta veľkej gastronómie, dočítate sa tu nielen o dobrých surovinách, potravinách, receptoch i drinkoch, no dozviete sa taktiež užitočné informácie o tom, kam zobrať manželku, priateľku či milenku na večeru do podniku, v ktorom si naozaj pochutnáte a naopak dozviete sa aj o miestach, ktorým sa treba veľkým oblúkom vyhnúť. Viac sa dočítate nižšie.
31. 1. 2012
Inšpirácia z "barovej biblie"
V predchádzajúcom príspevku sme si povedali zopár informácií o využití citrónovej trávy v studenej kuchyni. Avšak táto zázračná rastlina sa nestratí ani v nápojovej gastronómií.
Je tomu už približne rok čo som dostal k narodeninám od svojej priateľky novodobú slovenskú barovú bibliu "Paparazzi bar book". Spoluautor Stan Vadrna, kapacita vo svojom obore a veľký človek, ktorý ako jeden z prvých zvýraznil naše malé Slovensko na svetovej mape bartendingu sa v nej zmieňuje, ako ho kedysi lákalo macerovanie rôznych bylín a surovín v alkohole. Nechal som sa inšpirovať. A tak som spojil švédsku Absolut vodku s Thajskou citrónovou trávou. Chlad a teplo. Sneh a horúce lúče slnka... toto sú kontrasty severskej a ázijskej krajiny. Ak Vás zaujíma aký bude výsledok spojenia prémiovej vodky s osviežujúcou citrónovou trávou, môže sa o tom presvedčiť na vlastné chuťové bunky 18.2.2012 na 4. reprezentačnom plese spoločnosti Reprogas s.r.o. My tam budeme ! A vy ? ;-)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára